Tartsatok velünk

Együtt lehetünk, ha elkülditek a 7472-re a következőt: SZEKREF. Érvényes az Orange, Telekom és Vodafone Romania – nál.

Eképp hozzájuthattok csak 10 euroért a mi wallpaperünkhöz (a képernyő háttérképéhez), a begyült összeget a templom fogja felhasználni.

Kövessétek az átvétel megerősitését SMS - en. Végül is hozzájuttok egy érvényesitési kodhoz, amit vezessetek be az alábbi mezőbe.

Köszönjük.

A SMS kód érvenyesitése:

Tartoszerkezeti beavatkozasok a templom hajoiban, a toronyban es a karzatokon

Az 1946-47, valamint az 1963-as beavatkozások és megerősítések ellenére a templom fő- és mellékhajói (főleg az északi mellékhajó) nagyon rossz állapotba kerültek. Szembetűnő, nagy repedések és törések voltak láthatóak a nyugati falon, az észak-nyugati sarkon, az északi fal károsodásait viszont elfedte a cementes vakolat. A különböző szerkezeti alegységek eltérő merevsége, a hiányos földrengés-biztonsági és szerkezeti koncepció, a rosszul választott kivitelezési technikák, a felhasznált anyagok gyenge minősége és a hibás építészeti részletek együttesen az egész épület súlyos károsodásához vezettek. A tömegközéppontok nem esnek egybe a merevségi középpontokkal, az alapok különböző talajtípusokba ágyazódnak, közöttük aktív agyagrétegekbe, az alapok talapzatainak beágyazásai pedig nem felelnek meg a talajtípusoknak (sok esetben mélységük nem elégséges, akár 35-65cm is lehet). Mindezekből következik, hogy a leginkább károsodott tartószerkezeti egységek a falak voltak, amit a nagy törések és repedések is bizonyítottak.
Az alapok megerősítése után a repedéseket és a töréseket összeszőtték, kiékelték, és spirális rudak behelyezésével erősítették meg. A leginkább károsodott részeket az északi homlokzaton részben át kellett építeni. A falakat hidraulikus mész alapú vakolat védi, valamint az épület körül egy szellőztető sáncot/ vízelvezető drént hoztak létre, hogy a falak és az alapok szellőzését biztosítsák.
A karzatok tartószerkezeti szempontból nem feleltek meg az aktuális biztonsági követelményeknek, alulméretezett elemekből álltak, így mindkét karzat lebontásra került, majd egy-egy új vegyes fém-fa szerkezettel kerültek újraépítésre.
A torony esetében minden födémszintet és lépcsőt lebontottak és újraépítettek, valamint egy új födémszint is készült.

.: © 2015 Szeki Reformatus Templom ::: Biserica Reformata din Sic ::: Sic Calvinist Church :.