Fiti alaturi de noi

Puteti fi alaturi de noi trimitand textul SZEKREF la numarul 7472, valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone Romania.

In acest fel veti achizitiona wallpaperul nostru pentru doar 10 euro, suma utilizata in folosul Bisericii.

Urmati instructiunile de confirmare primite prin SMS. La final veti primi un cod de validare pe care va rugam sa il introduceti in campul de mai jos pentru a confirma plata.

Va multumim.

Validare Cod SMS:

Lumina artificiala: o necesitate contemporana

Lumina are puterea să sublinieze arhitectura definită prin stil, forme, textură, culoare, poate să definească o atmosferă, să redea forma obiectelor, să sugereze o funcţiune. Implementarea unui sistem de iluminat este un proces mai lung, începe cu concepţia, urmează proiectarea și integrarea lui într-o instalație mai complexă și în cele din urma implementarea în situ.
Soluţia globală de iluminat din interiorul bisericii, certificată prin mai multe sesiuni de iluminat de probă, este o reuniune de tipuri de iluminare: directă și indirectă, de sus și de jos, generală și de accent, adaptată la fiecare spațiu, impusă de contextul arhitectural și viziunea specialiştilor: arhitect, restauratori, specialist în iluminat.
S-au eliminat lustrele existente din lemn, efectul funcționării cărora dezvăluia undeva în întuneric și la înălțime tavane întunecate. Astfel s-a născut ideea creării în nava centrală și navele laterale unui cer înstelat cu rolul dublu: de a ilumina și de a apropia omenirea de divinitate. Acest aspect s-a realizat cu un sistem de spoturi orientabile, de mici dimensiuni, instalate încastrat în tavanul nou din lemn.
Iluminatul corului a reprezentat o altă provocare, zonă cu puternice accente gotice, cu pilaștri din piatră și picturi murale pe o mare suprafață a pereților, presupunea găsirea unei soluții de iluminat diferit de cea abordată în nave, care însă să asigure un nivel corespunzător de iluminat, să pună în evidență picturile fără a le afecta (evitarea luminii razante) și să se integreze armonios în stilul arhitectural. Reflectoarele de mici dimensiuni montate pe capitelurile pilaștrilor și lustra minimalistă îndeplinesc cerințele impuse. Spațiul unic vă invită să îl admirați.
Una dintre soluțiile posibile de iluminat în absidele laterale, zone cu pereți și bolți pictați, a fost un iluminat de jos în sus cu aparate de iluminat montate în pardoseala de piatră, evitând atât orbirea, cât și luminile razante.
Întreaga soluție de iluminat din biserică este realizată cu surse LED, eficiente energetic, foarte potrivite pentru că nu emană căldură și radiații UV care ar putea afecta iremediabil picturile. În plus redarea culorii este corespunzătoare și cerințele de întreținere sunt scăzute.
Aspectul oricărui monument istoric cunoaște și o percepție nocturnă, astfel concepția de iluminat s-a extins și în exterior, oferind monumentul spre descoperire și după lăsarea serii.

.: © 2015 Szeki Reformatus Templom ::: Biserica Reformata din Sic ::: Sic Calvinist Church :.