Fiti alaturi de noi

Puteti fi alaturi de noi trimitand textul SZEKREF la numarul 7472, valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone Romania.

In acest fel veti achizitiona wallpaperul nostru pentru doar 10 euro, suma utilizata in folosul Bisericii.

Urmati instructiunile de confirmare primite prin SMS. La final veti primi un cod de validare pe care va rugam sa il introduceti in campul de mai jos pentru a confirma plata.

Va multumim.

Validare Cod SMS:

Interventii structurale in nava, turnul si tribunele bisericii

Navele bisericii (în special cea de nord) înaintea demarării lucrărilor din 2013-2015 se aflau în stare de degradare avansată în pofida intervențiilor repetate din 1946-47, respectiv 1963. Atât pe fațada de vest în colțul nord-vest, cât și pe cea de nord (chiar dacă majoritar mascate) înglobau fisuri dezvoltate, elocvente. Rigiditățile diferite ale diverselor subansambluri structurale, împreună cu conformarea structurală – și în special cea antiseismică – greșită, tehnologiile de execuție eronate, calitatea slabă a materialelor puse în operă și existența detaliilor arhitecturale incompatibile cu natura istorică a structurii au condus la o stare de degradare avansată a întregii clădiri. Centrele de masă și de rigiditate nu coincid, fundațiile nu au fost încastrate în același tip de teren de fundare – dintre care unele straturi sunt argile active –, iar fundațiile anumitor pereți nu au fost suficient încastrate în terenul bun de fundare (adâncimi insuficiente, doar de 35-65cm în cazul axelor nord și vest). Astfel subansamblul structural cel mai degradat al bisericii au fost pereții, care se aflau într-o stare de fisurare – însemnând inclusiv crăpături, rupturi – avansată.
După consolidarea fundațiilor fisurile și crăpăturile s-au tratat prin rețesere, împănare și armare cu bare elicoidale. În zonele cele mai degradate în special pe fațada nordică, a fost necesară reconstruirea parțială a zidului. În vederea asigurării aerisirii fundațiilor și a pereților s-au aplicat tencuieli pe bază de var (hidraulic) și s-a realizat un dren respirant / șanț de aerisire în jurul clădirii.
Structurile de lemn ale tribunelor au fost structuri atipice (neinginereşti) și subdimensionate, astfel au fost demolate și înlocuite cu structuri mixte lemn-metal realizate după o concepție contemporană.
În cazul turnului toate planșeele și scările de acces s-au înlocuit și s-a introdus un podest suplimentar.

.: © 2015 Szeki Reformatus Templom ::: Biserica Reformata din Sic ::: Sic Calvinist Church :.