Fiti alaturi de noi

Puteti fi alaturi de noi trimitand textul SZEKREF la numarul 7472, valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone Romania.

In acest fel veti achizitiona wallpaperul nostru pentru doar 10 euro, suma utilizata in folosul Bisericii.

Urmati instructiunile de confirmare primite prin SMS. La final veti primi un cod de validare pe care va rugam sa il introduceti in campul de mai jos pentru a confirma plata.

Va multumim.

Validare Cod SMS:

Instalatia de incalzire

În cadrul proiectului general de „Reabilitare structurală și arhitecturală a Bisericii Reformate din comuna Sic” s-a formulat necesitatea de încălzire a bisericii pentru a asigura un confort termic adecvat.
La alegerea tipului de încălzire s-a ținut cont de următoarele criterii mai importante: suprafața și înălțimea relativ mare a spațiului de încălzit; condițiile arhitecturale și de mobilare (cea mai mare parte a suprafeței bisericii este acoperită cu bănci așezate pe podină); încadrarea sistemului de încălzire în cerințele estetice generale și păstrarea caracterului de monument istoric; funcționarea silențioasă în timpul exploatării; siguranță, fiabilitate și randament cât mai înalt în funcționare; capacitatea sistemului de a intra cât mai repede în regimul optim de funcționare pentru a reduce costurile de încălzire; respectiv: sursă de energie relativ ieftină și accesibilă.
Luând în considerare cerințele sus prezentat s-a ales sistemul de încălzire cu următoarele caracteristici: tipul sistemului este de încălzire centrală, sursa de energie este cazan de încălzire în condensație pe combustibil gazos (puterea 60 kW), amplasat în sacristia bisericii, locul definitiv fiind determinat de identificarea colțului cu cele mai puține tencuieli istorice.
Corpurile de încălzire sunt convectoare de pardoseală cu grilaj special din lemn de esență tare înglobate în podina băncilor istorice restaurate. Rețeaua de încălzire este sistem bitubular realizat din țevi de polietilenă cu inserție de aluminiu de înaltă calitate izolate termic, montate sub pardoseala din piatră a bisericii și în podina băncilor. Agentul termic este lichid antigel cu temperatură de congelare -10°C.
Astfel s-a realizat o încălzire locală a bisericii prin convectoare de pardoseală montate în podina băncilor, ce vor crea o perdea de aer cald în zona aferentă, asigurând confortul termic dorit într-un timp relativ scurt după pornirea instalației.
Instalații sanitare, apă și canal
În locul rețelei vechi de canalizare a apelor pluviale și apă rece, neperformantă, s-a impus realizarea unei rețele noi. Canalizarea grupului sanitar a fost rezolvată cu implementarea unei fose septice. Determinarea amplasamentului ideal pentru grupul sanitar a prezentat una dintre provocările cele mai dificile ale procesului de proiectare, luând în considerare atât vederea de ansamblu a monumentului, cât și tradițiile comunității.

.: © 2015 Szeki Reformatus Templom ::: Biserica Reformata din Sic ::: Sic Calvinist Church :.