Tartsatok velünk

Együtt lehetünk, ha elkülditek a 7472-re a következőt: SZEKREF. Érvényes az Orange, Telekom és Vodafone Romania – nál.

Eképp hozzájuthattok csak 10 euroért a mi wallpaperünkhöz (a képernyő háttérképéhez), a begyült összeget a templom fogja felhasználni.

Kövessétek az átvétel megerősitését SMS - en. Végül is hozzájuttok egy érvényesitési kodhoz, amit vezessetek be az alábbi mezőbe.

Köszönjük.

A SMS kód érvenyesitése:

Futesi terv

„A széki református templom szerkezeti és építészeti felújítása” helyreállítási terv keretén belül, szükségessé vált egy fűtési rendszer kialakítása, mely megfelelő hőkomfortot biztosít az adott lehetőségekhez mérten.
A fűtés típusának meghatározása a következőq feltételek és követelmények figyelembe vételével történt: aránylag nagy fűtendő terület és belmagasság; a beltér építészeti adottságai és berendezési sajátosságai (a templom padlójának felületét nagyrészt pódiumra helyezett padsorok takarják); esztétikai és műemlékvédelmi követelmények; a templom eredeti mikroklímájának megőrzése; alacsony zajszinten való működés; biztonságos, hatékony, tartós berendezés; a rendszer képes legyen rövid időn belül elérni az optimális működési paramétereit, ami csökkenti az energiafogyasztást; viszonylag olcsó és elérhető energiaforrás.
A fűtési rendszer leírása a következő: a rendszer típusa központi fűtés; az energiaforrás: kondenzációs gázkazán (60 kW-os teljesítmény), mely a sekrestyében kialakított kazánházban került elhelyezésre, pontos helyét a történeti vakolatban legszegényebb sarok határozta meg. A fűtőtestek a padok pódiumába besüllyesztett, faráccsal takart padló-konvektorok, a vezeték-hálózat kiváló minőségű rétegelt polietilén csőből (Pex-al) kialakított bitubuláris hálózat, mely részben a padló alatt, részben a pódiumokba került beszerelésre. Hőhordozóként -10°C-os fagypontú fagyálló folyadék szolgál.
A templom fűtése a padok alatti pódiumba beszerelt konvektorokkal történik, oly módon, hogy hőfüggöny-szerű levegőáramlat jön létre a padok környékén, biztosítván a megfelelő hőkomfortot, azzal az előnnyel, hogy nem szükséges a templom hatalmas légterének kifűtése. A fűtés a rendszer üzembe helyezése után rövid időn belül eléri az optimális hatékonyságát.

Víz- és csatornarendszer
A régi, nem megfelelő esővíz-csatorna- és vízhálózatot teljesen új rendszerrel kellett helyettesíteni. A szennyvízcsatornát egy szeptikus tartályhoz csatlakoztattuk, külön kihívást jelentett a vizesblokk helyének meghatározása, melynél mind a műemlék látványát, mind a hely közösség szokásait figyelembe kellett venni.

.: © 2015 Szeki Reformatus Templom ::: Biserica Reformata din Sic ::: Sic Calvinist Church :.