Tartsatok velünk

Együtt lehetünk, ha elkülditek a 7472-re a következőt: SZEKREF. Érvényes az Orange, Telekom és Vodafone Romania – nál.

Eképp hozzájuthattok csak 10 euroért a mi wallpaperünkhöz (a képernyő háttérképéhez), a begyült összeget a templom fogja felhasználni.

Kövessétek az átvétel megerősitését SMS - en. Végül is hozzájuttok egy érvényesitési kodhoz, amit vezessetek be az alábbi mezőbe.

Köszönjük.

A SMS kód érvenyesitése:

A mesterseges vilagitas,mint kortars igeny

A fény, a megvilágítás képes kiemelni az építészet által meghatározott stílust, formát, textúrát, színt, meghatározzaegy tér hangulatát, a tárgyak formáját, sugallhat funkciót. A világítási terv kialakítása hosszú folyamat, amely egy általánoskoncepcióval kezdődik, ezt követi a tervezés és a megoldások egy összetett rendszerbe való beillesztése, majd a kivitelezés.
A templombelső teljes megvilágítása, melyet próbavilágításokkal ellenőriztek, több megvilágítási típust egyesít: direkt és indirekt, alulról és felülről világító, általános és kiemelő megvilágítást, mindegyik helységhez külön igazítva, az építészeti kontextus által megkövetelt és a szakértők (építesz, restaurátor, megvilágítási szakember)meglátásai alapján kialakított megoldást.
Az eredeti fa csillárokeltávolításra kerültek, mert ezek egy sötét, zavaros mennyezeti látványt eredményeztek és nem biztosítottak kellő megvilágítást sem. Könnyen adódott az ötlet a csillagos égbolt megjelenítésére a főhajó és a mellékhajók fölött, amely kettős szerepet kapott: a megvilágítás mellettIsten közelségét hivatott sugallni. Ezt a látványt az új kazettásmennyezetbe süllyesztett kisméretű, állítható spotlámpák rendszerével érték el.
A szentély megvilágítása más kihívást jelentett. A hely erős gótikus hangsúllyal, kő pillérekkel és nagy kiterjedésű festett felületekkel, falfestményekkel, más megvilágítást követelt, mint a hajóknál használt; amely biztosítja a megfelelő szintű megvilágítást és kiemeli a falfestményeket anélkül, hogy károsítaná azokat (vagy súrló fényt biztosítana), ugyanakkor harmonikusan beilleszkedik az építészeti stílusba. A pillérekre szerelt kisméretű reflektorok és a minimalista csillár megfelelnek ezen elvárásoknak.A különleges, egyedi tér várja a látogatókat mind nappal, mind sötétedés után.
Az oldalsó mellékszentélyek boltívesek és falfestményeket is tartalmaznak, ezek megvilágítása a kő padlóba szerelt lámpatestekkel lett megoldva úgy, hogy mind a vakítás, mind a surlófény hátrányai kiküszöbölhetőek legyenek.
Az egész templombelsővilágításaLED-esfényforrásokkalvan kialakítva, melyek energiatakarékosak, és tekintve hogy nem termelnek hőt és UV sugarakat, nem okoznak helyrehozhatatlan károkat a festményekben. Emellett a színvisszaadásuk megfelelő, és a karbantartási igényeik alacsonyak.
Minden műemlék látványához tartozik egy éjszakai kép, emiatt a beltéri megvilágításkoncepciójátkiegészítették, kiemelve a műemlék látványát az éjszakai órákban is.

.: © 2015 Szeki Reformatus Templom ::: Biserica Reformata din Sic ::: Sic Calvinist Church :.